Olika lädertyper

Läder, ofta missuppfattat som ett grovt och stelt material, har genomgått en betydande förvandling och framträder idag som ett mjukt och följsamt material. Dess förfinade textur har gjort det till ett populärt materialval för handväskor, kläder och möbler.

Koläder

Koläder är ett klassiskt material och är populärt för sin mjukhet och anpassningsförmåga. Detta läder framställs genom olika behandlingar, varav garvning är den mest förekommande. Kohudens mångsidighet gör att det ofta används i kläder, skor, väskor och stoppade möbler.

Lammskinn

Lammskinn värderas högt för sitt sofistikerade utseende och lätta natur. Dess släta textur ger ett lyxigt och naturligt utseende, men kräver också noggrann vård på grund av sin ömtåliga natur. Lammskinn används främst i kläder och är ett utmärkt material för handskar tack vare sin fina struktur.

Saffianoläder

Saffianoläder, känt för sin karakteristiska korniga yta och exceptionella hållbarhet, är en stående favorit inom lyxmodet. Med sitt unika utseende och imponerande tålighet blir saffianoläder det perfekta valet för dem som söker en exklusiv touch till sina accessoarer och produkter.

Nubuckläder

Nubuckläder, som kommer från toppskiktet av kohud, slipas fram för att få en matt och sammetliknande textur. Dess smidiga finish gör det till ett utmärkt val för dem som uppskattar både stil och komfort. Med förmågan att utveckla en naturlig patina över tid, är nubuckläder ett vanligt inslag i modevärlden.

Bonded läder

Bonded läder tillverkas genom att sammanfoga läderrester, vilket ger ett robust material som är idealiskt för möbler, bokbindning och andra krävande användningsområden. Det erbjuder dock en sämre andningsförmåga i kläder och skor jämfört med naturligt läder.

Mockaskinn

Mocka är känt för sin mjuka och flexibla textur och dess upphöjda yta. Även om det är populärt för kläder, skor och accessoarer, kräver det noggrant underhåll för att bevara sitt lyxiga utseende.

Syntetiskt eller konstläder

Bestående av polyuretan eller PVC, är konstläder ett kostnadseffektivt och miljövänlig alternativ. Syntetiskt läder visar dock tidigt tecken på slitage och förlorar sin ursprungliga glans snabbare än äkta läder

Veganläder

Veganläder representerar ett miljövänligt alternativ, konstruerat av växtbaserade material som bomull, polyester eller till och med innovativa källor som ananasblad eller äppelskal. Dess hållbarhet och etiska produktion bidrar till dess ökande popularitet inom olika konsumentprodukter.

Sammanfattning

När du väljer en handväska är det viktigt att överväga vilken typ av läder som använts. På Bersén kombinerar vi läder av högsta kvalitet med exceptionellt hantverk för att leverera produkter som inte bara är eleganta utan också gjorda föra att hålla.

TILL BUTIKEN
Genom att klicka på ”Acceptera” godkänner du lagringen av cookies på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering samt hjälpa till i våra marknadsföringsinsatser. Se vår Integritetspolicy för mer information.